Eveniment

ONG-urile cer participare liberă la şedinţele CGMB

Autor: Mediafax

29.08.2012, 00:05 28

Mai multe organizaţii neguvernamentale, nemulţumite de faptul că cetăţenii care doresc să participe la şedinţele CGMB sunt direcţionaţi într-o cameră de unde pot urmări doar nişte ecrane, solicită primarului Sorin Oprescu, într-o scrisoare deschisă, să asigure accesul oamenilor în sala de şedinţe.

În total, 28 de organizaţii neguvernamentale au semnat scrisoarea deschisă prin care cer accesul nemijlocit al cetăţenilor la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), aceasta fiind trimisă primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu dar şi membrilor CGMB.

"În momentul de faţă, cetăţenii care doresc să participe la şedintele CGMB (şedinţe publice conform legii) sunt direcţionaţi către o cameră de la mezaninul instituţiei, unde pot viziona şedinţa pe câteva ecrane şi nu mai pot interacţiona cu aleşii locali decât prin intermediul unei camere web, doar în cazul în care se aprobă transmisiunea video către sala de şedinţe", arată ONG-urile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO