Eveniment

OMV Petrom lansează vânzarea activelor din Kazahstan

OMV Petrom lansează vânzarea activelor din Kazahstan

Autor: Mediafax

27.01.2020, 00:00 573

Compania petrolieră OMV Petrom a demarat procesul de vânzare a câmpurilor sale de petrol şi gaze din Kazahstan, singurele active din străinătate, potrivit unui document văzut de Reuters. Petrom, filială a grupului austriac de petrol şi gaze OMV, a angajat banca de investiţii Jefferies pentru a gestiona vânzarea câmpurilor sale onshore deţinute integral în zona Tasbulat, precum şi a câmpului Komsomolskoie, situat în sud-vestul Kazahstanului. Ofertele sunt scadente până la 27 martie, conform documentului, care nu a dat nicio indicaţie asupra valorii activelor.

O purtătoare de cuvânt a Jefferies a refuzat să comenteze. OMV Petrom a refuzat, de asemenea, să comenteze.

Se estimează că portofoliul OMV Petrom din Kazahstan va produce aproximativ 8.000 de barili echivalent petrol pe zi în 2020 şi deţine aproximativ 57 de milioane de barili, potrivit prospectului. În 2018, OMV Petrom a produs 2,49 mil. barili de petrol în Kazahstan, faţă de 55,82 mil. barili în România, potrivit raportului său anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO