Eveniment

OMV Petrom a investit 48.000 de euro într-o hartă digitală a meseriilor şi a şcolilor profesionale din România. Platforma Meserii.ro oferă informaţii despre şcolile profesionale, liceele tehnologice, numărul de elevi şi companiile interesate să angajeze viitorii meseriaşi

OMV Petrom a investit 48.000 de euro într-o hartă...

Autor: Ramona Cornea

23.10.2019, 00:06 561

Platforma Meserii.ro oferă informaţii despre numărul şcolilor profesionale şi liceele tehnologice din ţară, numărul elevilor aflaţi în pregătire în fiecare calificare şi companiile posibil interesate să angajeze viitorii meseriaşi.

Compania OMV Petrom a finanţat cu 48.000 de euro platforma digitală Meserii.ro - harta inter­activă a învăţământului profesional şi tehnic din România (IPT) care oferă atât informaţii des­pre toate şcolile profesionale şi liceele tehnologice din ţară, numărul de elevi aflaţi în pregătire în fiecare calificare, cât şi companiile posibil in­teresate să angajeze viitorii meseriaşi. Platforma di­gitală a fost dezvoltată de organizaţia ne­gu­vernamentală CivicNet, pe o perioadă de doi ani.

Companiile pot afla în ce regiuni se află viitorii absolvenţi de care au nevoie, iar instituţiile de învăţământ pot vedea numărul şi distribuţia companiilor care activează în domeniul de interes şi datele de contact ale companiilor relevante.

„Totul a început în momentul în care Ministerul Educaţiei a publicat, în 2016, datele despre învăţământul profesional şi tehnic. Am văzut atunci că erau atunci peste 300.000 de elevi în învăţământul profesional şi tehnic. Am fost mirat de numărul lor şi curios de ce fac aceştia, unde sunt ei, dacă sunt companii care să îi absoarbă. Aşa mi-a venit ideea să fac această hartă. Acesta este un prim pas. Încercăm să facem o aplicaţie utilă autorităţilor, copiilor şi companiilor“, a declarat Constantin Postoiu, iniţiatorul proiectului şi data analyst în cadrul CivicNet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO