Eveniment

Omul liberalilor, numit în fruntea Romsilva

Omul liberalilor, numit în fruntea Romsilva

Autor: Iulian Anghel

18.03.2016, 00:04 1466
Călin Bibarţ (44 de ani), omul căruia fostul premier Mihai Răzvan Ungu­reanu, actualmente şef al SIE (Serviciul de Informaţii Externe) îi datorează mandatul de senatror din perioada 2012 – 2015, va prelua funcţia de şef al Romsilva, companie cu afaceri de 1,5 miliarde de lei şi profit net de peste 100 de milioane de lei.

Regia adminis­trează jumătate din pădurile României, însemnând în jur de 3 milioane de hec­tare.

Fost prefect al Aradului între 2009 şi 2012, apropiat de PDL  la acea vreme, Bibarţ şi-a căpătat o notorietate naţio­nală când la ale­gerile legislative din toamna lui 2012 i-a cedat locul pe liste fostului premier Mi­hai-Răzvan Ungureanu care, aseme­nea multor demo­crat-liberali, nu a candidat în localitatea unde avea domiciliul, ci în alta unde PDL mai avea ceva priză la public.

Aşadar, Ungureanu nu a candidat la Bucureşti, unde avea domiciliul, nici la Iaşi, locul naşterii, ci în fieful puter­nicului Gheorghe Falcă, primar PDL al Aradului, şi a câştigat astfel un fotoliu de senator, pe care l-a păstrat până în vara anului trecut când preşedintele Klaus Iohannis l-a numit din nou în fruntea SIE, funcţie pe care o părăsise în iarna lui 2012 pentru a deveni premier.

Nici Călin Bibarţ nu a stat pe loc. Acum este liberal. A fost numit la Romsilva director al departamentului de informatică şi va prelua în câteva zile atribuţiile de di­rector general al re­giei, până la orga­nizarea unui co­n­curs.

El îi ia locul lui Adam Crăciunescu (PSD), care a demi­sionat în urma scan­dalului de la început de an privind preţul lemnului la Rom­silva.

În iarnă, gu­vernul a decis un control la Romsilva în urma acuzaţiilor reciproce dintre regie şi Ministerul Mediului privind majorarea preţului lemnului vândut. Potrivit repre­zentan­ţilor in­dustriei, Romsilva majorase cu o treime preţul lemnului pe picior, ame­ninţând prin această politică să trimită în faliment multe companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO