Eveniment

Omul de afaceri Ioan Becali va fi pus în libertate. Decizia este definitivă

Omul de afaceri Ioan Becali va fi pus în libertate....

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

02.05.2018, 13:26 196

"În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.142/05.03.2018 pronunţată de Judecătoria Slobozia, pe care o menţine . În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă", este decizia Tribunalului Ialomiţa.

Ioan Becali este, în prezent, încarcerat la Penitenciarul Jilava. Acesta va fi pus în libertate în cursul zilei de miercuri.

Fostul impresar a fost încarcerat pe 20 februarie 2018 după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv în dosarul mitei pe care a dat-o fostei judecătoare Geanina Terceanu, ca aceasta să-l achite în primă fază în dosarul Transferurilor. În această cauză, el a primit trei ani de închisoare, sentinţă la care se adaugă însă şi restul neexecutat din dosarul Transferurilor.

În acelaşi dosar, Cristian Borcea a fost achitat, el fiind oricum încarcerat în dosarul Transferurilor. Totodată, fosta judecătoare Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi luat în tranşe 220.000 de euro de la fraţii Becali şi Cristian Borcea pentru a-i achita în dosarul Transferurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO