Eveniment

Olteanu, BNR: Guvernul trebuie să facă curăţenie în dulap pentru a avea creştere

Olteanu, BNR: Guvernul trebuie să facă curăţenie în dulap pentru a avea creştere

Autor: Roxana Daniela Pricop

14.09.2010, 20:57 18

Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Naţionale a României,este de părere că numai restructurarea sectorului public ar puteaaduce economia pe creştere economică în anul 2011. El mai spune căBNR va contracare orice atac împotriva moneda naţionale, chiar dacăpiaţa este liberă.

"România trece printr-o perioadă de făcut curăţenie în dulap,care sper să se încheie până la finele acestui an. Sper ca până lafinele acestui an Guvernul să termine curăţenia în sectorul public,pentru ca din 2011 să putem vorbi despre investiţii şi creştereeconomică", a spus el.

Declaraţia lui Olteanu, fost om politic, marchează o schimbarede optică având în vedere că înainte de a fi numit în conducereaBNR în 2009, Bogdan Olteanu a fost membru al PNL, partid aflat laguvernare între 2004 şi 2008. În perioada 2005 - 2008, GuvernulTăriceanu a făcut majorări de pensii şi salarii în domeniul public,dar şi numeroase angajări la nivelul autorităţilor locale. Aceastăfactură se plăteşte acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO