Eveniment

Olandezii pot admira lalelele dintr-o grădină publică, dacă prezintă un test negativ pentru COVID

Olandezii pot admira lalelele dintr-o grădină publică,...

Autor: Marina Dinu

10.04.2021, 07:46 38

Una dintre cele mai renumite grădini din Olanda şi-a redeschis porţile după o lungă perioadă de restricţii. Vizitatorii s-au putut bucura de cele şapte milioane de lalele, zambile şi narcise doar cu dovada unui test negativ la COVID-19.

Deschiderea limitată, adică doar şase zile în luna aprilie, a fost o veste binevenită şi pentru mica armată de grădinari.

Înainte de pandemie, parcul ar fi fost plin de turişti din întreaga lume care veneau să-şi facă poze cu simbolul ţării, laleaua.

„Este un sentiment bun că putem deschide, dar nu este Keukenhof aşa cum ar trebui să fie. Este puţin păcat, desigur, în mod normal în această perioadă de timp, am fi avut probabil aproximativ 25.000 de oameni pe zi. Şi în zilele de weekend aproximativ 40 (mii). Astăzi, avem 2.500, deci asta este mai puţin de 10%”, spune Bart Siemerink, directorul grădinii Keukenhof.

Redeschiderea face parte dintr-un program pilot aprobat de guvern. Mai exact, sute de locuri publice, cum ar fi grădinile şi muzeele, se pot redeschide în condiţii stricte. Este vorba despre achiziţionarea online a biletelor de intrare şi dovada testului negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO