Eveniment

Oficial al BM: România a depăşit în premieră Ungaria ca PIB/capita raportat la puterea de cumpărare

Oficial al BM: România a depăşit în premieră Ungaria...

Autor: Cristina Bellu

06.11.2021, 10:56 3436

♦ Marcel Ionescu-Heroiu, senior expert dezvoltare urbană la Banca Mondială, a spus la finele săptămânii  că anul acesta România a depăşit, în premieră, Ungaria ca PIB pe cap de locuitor raportat la puterea de cumpărare, după ce în 2020 la acest capitol surclasase Slovacia.

Potrivit sursei citate, cifrele plasează România drept ţara cu cea mai bună dinamică din Euro­pa din acest punct de vedere, şi una cu cele mai bune dinamici eco­nomice din lume, iar dacă ten­dinţele se menţin, într-un orizont de timp de 1-2 ani există şanse ca România să depăşească Polonia.

PIB-ul real per capita în 2020 a fost în Polonia de 12.700 de euro, în Ungaria de 12.680 de euro, iar în România de 8.810 euro. Prin urmare, la PIB-ul real mai avem mult de recuperat, dar cum pre­ţurile sunt mai jos în România, cifrele se apropie când le raportăm la puterea de cumpărare. Polonia a avut anul trecut un PIB/capita raportat la puterea de cumpărare ajustată de 22.700 de euro, Ungaria de 22.100 de euro, iar în România de 21.300 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO