Eveniment

Oferte de la 7 firme si 4 consortii pentru "Suceava-utilitati"

29.03.2004, 00:00 19



Ofertele depuse de mai multe firme din tara si strainatate pentru executarea lucrarilor prevazute in proiectul "Suceava-utilitati si mediu la standarde europene" vor fi deschise astazi la sediul Consiliului Judetean Suceava, titularul proiectului. Castigatorii vor fi cunoscuti dupa evaluarea ofertelor si rezolvarea eventualelor contestatii.



Pentru toate cele trei tronsoane pe care se vor monta conducte de gaz, Frasin-Vatra Dornei, Paltinoasa-Radauti si Radauti-Siret, care vor alimenta in total 59 de localitati, a depus oferta consortiul format din firma bucuresteana Petromservice si Stroytransgaz din Rusia, firma la care este actionar Gazprom. Pentru aceeleasi tronsoane au mai depus oferte TMUCB Bucuresti si un consortiu format din firma germana PPS Pipeline Systems GmbH si firmele romanesti Condmag Brasov, Inspet Ploiesti si Petroconst Constanta.



In cadrul componentei de constructii de instalatii de gaze naturale din proiectul "Suceava - utilitati si mediu la standarde europene" au mai fost depuse trei oferte pentru realizarea Statiilor de Reglare Masurare de grupul de companii RMG si societatile Armax Gaz Medias si Total Gaz Iasi.



Pentru reabilitarea termoficarii in localitatile Gura Humorului, Campulung Moldovensc, Siret si Vatra Dornei au depus oferte pentru toate cele patru localitati urbane TMUCB si Diekat din Bucuresti, precum si consortiul format din Loial Impex Suceava si Energomontaj Bucuresti.



Firma Concas Buzau a depus oferte doar pentru Gura Humorului si Siret, Sudarc Ploiesti numai pentru Siret, iar consortiul alcatuit din firmele bucurestene Romib si VD Cons, a ofertat pentru Vatra Dornei.



Pentru realizarea primei etape a proiectului "Suceava - utilitati si mediu la standarde europene", in valoare de 86,3 milioane de euro, Consiliul Judetean Suceava a semnat la sfarsitul saptamanii trecute un contract de imprumut cu Deutsche Bank AG Londra. Creditul urmeaza sa fie rambursat in 25 de ani cu o perioada de gratie de cinci ani, iar dobanda pe care trebuie s-o achite autoritatile sucevene, Consiliul Judetean impreuna cu cele 59 de consilii locale beneficiare ale retelelor de gaze, este de 3,975% la care se adauga EURIBOR. Proiectul "Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene" are o valoare totala de 235,5 milioane de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO