Eveniment

OCDE avertizează: Suprareglementarea inhibă creşterea economică a României

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

16.10.2014, 00:07 290
România are una dintre cele mai reglementate economii, iar, de regulă, suprareglementarea inhibă creşterea economică, au declarat la Bucureşti reprezentanţi ai OCDE.

Declaraţiile vin pe un fundal în care economia României a crescut cu 3,5% anul trecut, iar anul acesta ritmul de creştere e estimat la 3%.

În acelaşi timp, PIB-ul nu a ajuns încă la nivelul anterior crizei economice globale, iar România ar avea nevoie de creşteri anuale de peste 5% pentru a recupera decalajul faţă de economiile occidentale.

„Reforma structurală e una dintre cele mai bune metode de a majora rata de creştere a României“, a declarat la Bucureşti William Danvers, secretar general adjunct al OCDE, la lansarea unui proiect prin care organizaţia va analiza, alături de Consiliul Concurenţei, legislaţia în trei domenii-cheie ale economiei locale: con­strucţia de drumuri, transportul de mărfuri şi procesarea alimentelor. „Studiile OCDE arată că reformele pentru a majora concurenţa livrează cele mai mari creşteri de producţie totală între toate tipurile de reforme structurale”, a mai spus Danvers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO