Eveniment

Oamenii de business: E bine cu salarii mărite, dar atenţie la taxe

Oamenii de business: E bine cu salarii mărite, dar atenţie la taxe

Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs&Communications JTI România

14.03.2012, 00:03 345

Oamenii de business consultaţi de ZF afirmă că majorarea salariilor bugetarilor ar putea contribui la creşterea economică cu condiţia să nu fie însoţită de noi taxe.

"Mi-aş dori ca această creştere salarială, într-un an electoral, să nu fie contrabalansată de creşteri de taxe sau alte măsuri care să compenseze banii alocaţi pentru fondul de salarii. Să nu uităm că, la momentul tăierii salariilor bugetarilor, a crescut şi TVA cu 5%, ceea ce a fost şi este de natură să afecteze şi consumul şi pe toată lumea", a explicat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs&Communications în cadrul producătorului de ţigarete JTI România.

Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding pe piaţa locală, observă posibilul impact a majorării salariilor asupra pieţei auto: "Evoluţia pieţei auto este în strânsă legătură cu veniturile disponibile ale familiilor şi de aceea am putea spune că orice creştere salarială ar putea să o influenţeze în bine". Pe de altă parte, ea subliniază că această creştere ar putea fi însă alocată unor cheltuieli mai stringente decât un automobil nou.

Coaliţia guvernamentală a hotărât majorarea salariilor celor 1,2 milioane de bugetari de la 1 iunie, dar nu a fost stabilit şi nivelul acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO