Eveniment

Oamenii de afaceri sustin introducerea taxei de autostrada

14.06.2007, 18:19 11

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) sustine introducerea taxei de autostrada si este de acord cu concesionarea proiectelor de infrastructura.
"Transportatorii, oamenii de afaceri prefera sa plateasca aceste taxe decat sa stea blocati cu zilele, incarcati uneori cu marfuri perisabile sau mai grav sa fie lipsiti de posibilitatea de a transporta marfurile ca urmare a blocarii actualelor cai rutiere datorita unor fenomene meteorologice mai mult sau mai putin agresive", spun reprezentantii AOAR. Ei apreciaza ca este necesara construirea, pana in 2013, a circa 3.000 de kilometri de autostrada, inclusiv un astfel de proiect intre Moldova si Transilvania. "Sustinem fara rezerve utilizarea tuturor formelor de finantare si, in primul rand, procedura de concesionare a lucrarilor de realizare a proiectelor de infrastructura rutiera unor investitori care au capacitate financiara si tehnologica necesara. Sprijinim dezvoltarea agresiva a sistemului de autostrazi", au mai spus oficialii Asociatiei. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat marti ca institutia intentioneaza sa concesioneze 1.390 de kilometri de autostrada, din totalul de 2.000 de kilometri prevazuti in proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO