Eveniment

Oamenii de afaceri: Criza este o binecuvântare pentru că s-a redus presiunea de creştere a salariilor. Cum comentaţi ?

Oamenii de afaceri: Criza este o binecuvântare pentru că s-a redus presiunea de creştere a salariilor
23.08.2010, 16:59 146

Criza este o binecuvântare întrucât a ajutat la creştereaputernică a productivităţii prin reducerea presiunii de pe piaţamuncii pentru acordarea de creşteri salariale, consideră RaduTimiş, proprietarul producătorului de mezeluri CrisTim, şi GeorgeCopos, care controlează grupul Ana Holding.

Timiş şi Copos au afirmat luni, în cadrul întâlnirii ZF Expert,că România nu mai este competitivă în prezent pentru atragerea deinvestiţii străine pentru că forţa de muncă este scumpă.

"În trecut eram competitivi pentru că aveam salariul 100 de dolari.Eram competitivi cu China, India, etc.. În prezent, forţa de muncădin România este scumpă şi nu mai suntem competitivi pentruatragerea de investiţii", a declarat Timiş, citat de Mediafax.

El a spus că actuala criză este "o binecuvântare", în condiţiile încare salariile au crescut după 2004 în fiecare an cu aproximativ30%.

"În mod cert se aşează acum lucrurile la mentalitatea fiecărui om.Cine va supravieţui acestei crize va avea un viitor frumos. Vă dauun exemplu. Anul trecut aveam o productivitate de 270 de kilogramede carne pe om şi eram înnebunit că Germania avea o medie de 1.000de kilograme de carne pe om. În prezent am o productivitate de1.100 de kilograme de carne pe om şi nu am automatizatextraordinar, la nivelul Germaniei", a explicat Timiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO