Eveniment

O veste bună: Spitalul Judeţean Sibiu poate trata pacienţi cu COVID-19 folosind plasmă de la donatori vindecaţi

O veste bună: Spitalul Judeţean Sibiu poate trata...

Autor: Otilia Serescu

19.05.2020, 13:58 156

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a primit avizul Ministerului Sănătăţii pentru includerea Secţiei Clinice ATI în Programul de tratament monitorizat al pacienţilor critici cu COVID -19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecaţi, conform unui comunicat transmis marţi.

„Nebucurăm că solicitarea noastră către Ministerul Sănătăţii a fost aprobată rapid şi că putem demara acest tip de tratament, cu atât mai mult cu cât secţia ATI este pregătită atât din punct de vedere tehnic cât şi profesional pentru a efectua astfel de proceduri”, declară Conf.univ.dr. Mihai Sava, medic şef al Secţiei Clinice ATI a SCJU Sibiu.

Plasma se va administra doar pacienţilor critici infectaţi confirmaţi cu COVID-19 (prin metoda RT-PCR), cu vârsta de cel puţin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea de plasmă convalescentă COVID-19 prin semnarea consimţământului informat şi care se încadrează în criteriile stabilite prin ORDINUL nr. 654 din 22 aprilie 2020, emis de Ministerul Sănătăţii. Spitalul va anunţa în momentul în care va fi efectuat primul astfel de tratament la un pacient internat, arată sursa citată.

„Faptul că secţia ATI a spitalului este autorizată pentru a demara tratamentul cu plasmă umană hiperimună este o veste foarte bună în lupta împotriva COVID-19. Deja medicii noştri din toate secţiile implicate în tratarea pacienţilor cu coronavirus au avut rezultate excelente, dovadă numărul mare de pacienţi vindecaţi, şi sperăm ca acest tratament să crească şansele pacienţilor în stare gravă, aflaţi în secţia ATI. Facem un apel către toţi pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă, existenţa acesteia fiind acum elementul decisiv pentru derularea tratamentului”, declară Conf.univ.dr. Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO