Eveniment

O veste bună: Premierul Cîţu confirmă continuarea programelor IMM Invest şi IMM Factor

O veste bună: Premierul Cîţu confirmă continuarea...

Autor: Dorin Oancea

11.03.2021, 00:00 60

Premierul Florin Cîţu anunţă continuarea programului IMM Invest de acordare a garanţiilor pentru credite şi a programului IMM Factor, de acordare a unor facilităţi de garantare pentru finanţarea creditului comercial. 

„Am aprobat astăzi în Guvern continuarea a două programe importante pentru stimularea activităţii economice şi susţinerea antreprenorilor.

1. Mergem mai departe cu Programul IMM INVEST ROMÂNIA, prin care statul român acordă garanţii pentru creditele contractate de microîncreprinderi şi întreprinderile mici şi mijlocii, în scopul finanţării investiţiilor şi pentru asigurarea capitalului de lucru.

➡️ Am decis să prelungim termenul până la care pot fi emise contracte de garanţie/acorduri de finanţare până la data de 30 iunie 2021, plata grantului urmând să fie efectuată până la 30 iunie 2022.

➡️ Programul început anul trecut este unul de succes, având în vedere că în 2020 au fost acordate aproximativ 25.600 de credite cu o valoare de peste 14 miliarde de lei, ceea ce implică garanţii de aproape 12 miliarde de lei.

➡️ Bugetul total al acestei scheme de finanţare de care vor beneficia aproximativ 59.000 de IMM-uri este de 1,8 miliarde lei.

➡️ Pentru 2021 am alocat un plafon de garanţii de 15 miliarde lei, din care 1 miliard este destinat finanţării AGRO IMM INVEST, un subprogram destinat susţinerii întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar. Dacă va exista solicitare din partea fermierilor, vom majora acest plafon.

2. Continuăm într-o variantă îmbunătăţită Programul IMM Factor, prin care sprijinim accesul la finanţare al IMM-urilor. Practic, acordăm IMM-urilor facilităţi de garantare pentru finanţarea creditului comercial. Am prelungit valabilitatea schemei de ajutor de stat până la 30 iunie 2021, cu un buget de peste 1 miliard de lei”, a postat premierul pe Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO