Eveniment

O veste bună pentru studenţi: Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a decis majorarea subvenţiilor cu 10% pentru cămine şi cantine, pe fondul restricţiilor generate de coronavirus

O veste bună pentru studenţi: Monica Anisie, ministrul...

Autor: Petru Mazilu, Mediafax

30.09.2020, 17:49 338

Subvenţiile pentru studenţi au fost majorate. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a decis creşterea subvenţiei pentru cămine şi cantine cu 10% pentru a contribui la implementarea măsurilor de distanţare fizică în spaţiile de cazare existente şi în spaţiile de servire a mesei.

Monica Anisie a spus că măsura vine în sprijinul studenţilor, în contextul actual al situaţiei epidemiologice. Sumele atribuite fiecărei universităţi în anul universitar 2020-2021 pentru subvenţionarea cheltuielilor pentru cămine şi cantine se alocă proporţional cu numărul de studenţi, în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior.

De subvenţie beneficiază şi studenţii care încheie, conform legislaţiei în vigoare, contracte de închiriere.

Guvernul României a decis şi alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universităţi, în vederea achiziţiei de dezinfectanţi, echipamente sanitare de protecţie, inclusiv pentru cămine şi cantine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO