Eveniment

O veste bună: 500.000 de locuri noi de vaccinare din 15 februarie. Miercuri se încarcă primele 200.000

O veste bună: 500.000 de locuri noi de vaccinare din 15...

Autor: Laura Buciu

09.02.2021, 16:13 891

Aproximativ 500.000 de locuri noi de vaccinare vor fi disponibile din 15 februarie, a anunţat, marţi, coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiţă. Primele locuri, circa 200.000, vor fi încărcate miercuri.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, în conferinţă de presă, câte locuri vor fi încărcate de miercuri pe platforma de vaccinare.

„Vor fi aproximativ 500.000 de locuri disponibile începând cu 15 februarie până la sfârşitul lunii martie pentru aceste 180 de cabinete de vaccinare. Din punct de vedere al locurilor care devin eligibile pentru programare în fiecare judeţ, ori de câte ori vor deveni disponibile noi vom anunţa oficial acest lucru. Pe lângă aceste 180 de centre , aşa cum am spus şi data trecută sau cu alte ocazii, intenţionăm ca din a doua jumătate a lunii martie – fiindcă am reevaluat numărul de doze disponibile în luna martie, exceptând programările deja făcute pentru prima doză şi rapel – excedentul de doze ne va permite deschiderea a aproximativ 200 de cabinete de vaccinare noi în care vor fi distribuite vaccinuri de la Pfizer în mod deosebit şi probabil vaccinuri de la Moderna, ceea ce ne va asigura aproximativ 12.000 de persoane noi zilnic vaccinate. Ceea ce înseamnă că programarea lor se poate deschide începând cu prima parte a lunii martie. După 1 martie se pot face programări în aceste centre pe care urmează să le deschidem din a doua jumătate a lunii martie”, a sus Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a afirmat că toate aceste termene vor fi comunicate oficial, astfel încât persoanele să nu stea zilnic să caute alte locuri disponibile.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, în prezent nu sunt alte locuri disponibile la nivelul judeţelor, dar ele pot apărea atunci când o persoană îşi anulează din diverse motive programarea.

„Sunt situaţii punctuale, iar din acest punct de vedere practic încercăm să găsim o modalitate prin care să fie afişate fără să te programezi, numărul de locuri libere în centrele de vaccinare. Practic, să nu fii nevoit să îţi faci un cont pentru a vedea câte locuri libere sunt disponibile într-un centru de vaccinare şi să poată fi vizualizate de la început”, a mai spus Gheorghiţă.

Întrebat câte locuri de vaccinare vor fi introduse miercuri, Gheorghiţă a spus că „în jur de 200.000 de locuri”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO