Eveniment

O româncă la cârma birourilor IFC din şapte ţări europene, inclusiv România

O româncă la cârma birourilor IFC din şapte ţări europene, inclusiv România

Autor: Mihaela Claudia Medrega

04.11.2011, 14:18 1241

Ana-Maria Mihăescu, şefa misiunii IFC în România, va coordona începând cu luna noiembrie birourile din alte şase ţări, respectiv Moldova, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Polonia.

"Este o promovare. Este ca un departament regional. Sunt birouri şi acolo. Lucrăm cu ele. Când este vorba de strategie avem şi noi ceva de spus ", a spus Mihăescu.

IFC - divizia de investiţii a Băncii Mondiale - are o expunere de 630 mil. dolari în România, din care aproximativ 70% pe sistemul financiar şi restul pe energie, retail, logistică şi sănătate. În plus, există sindicalizări aranjate de către instituţie în sumă de 100 mil. dolari.

Pe lângă proiectele în agricultură şi infrastructură, IFC intenţionează să susţină şi proiectele în energie regenerabilă şi doreşte să aibă un impact asupra proiectelor de eficienţă energetică, fie prin linii de credit, fie prin participări alături de alţi investitori în proiecte din această zonă.

România a devenit membră a IFC în 1991.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO