Eveniment

O nouă criză loveşte Marea Britanie: Panica lasă până la 90% din staţiile dîn marile oraşe britanice fără benzină şi motorină

O nouă criză loveşte Marea Britanie: Panica lasă...

Autor: Dorin Oancea

27.09.2021, 11:27 80

Până la 90% din staţiile de carburanţi din Marii Britanii au rămas luni fără combustibil în marile oraşe englezeşti, după ce cumpărăturile clienţilor panicaţi au adâncit criză lanţului de aprovizionare declanşată de lipsa de camionagii, relatează Reuters.

O criză gravă de şoferi de camion în Marea Britanie după Brexit a semănat haos în toate lanţurile de aprovizionare, de la alimente la combustibil, ceea ce a dus la îngrijorări legate de aprovizionare şi de creşteri de preţuri în perioada premergătoare Crăciunului.

La doar câteva zile după ce guvernul premierului Boris Johnson a cheltuit milioane de lire sterline pentru a evita o penurie de alimente din cauza unei creşteri bruşte a preţurilor la gazele naturale şi la dioxidul de carbon, un produs secundar al acestora, miniştrii au cerut în mod repetat oamenilor să se abţină de la cumpărături de panică.

Dar duminică, cozi de zeci de maşini au şerpuit la benzinăriile din întreaga ţară, reducând stocurile şi forţând multe benzinării să închidă.

Compania petrolieră BP a declarat duminică că aproape o treime din benzinăriile sale britanice au rămas fără cele două clase principale de combustibil.

Duminică, guvernul a anunţat un plan de emitere de vize temporare pentru 5.000 de şoferi de camion străini.

Însă liderii din mediul de afaceri au avertizat că planul guvernului este o soluţie pe termen scurt şi nu va rezolva lipsa acută de forţă de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO