Eveniment

O gură de aer pentru Germania. Institutul Ifo: Firmele industriale germane aticipează o creştere a producţiei în următoarele luni

O gură de aer pentru Germania. Institutul Ifo: Firmele...

Autor: Dorin Oancea

07.09.2020, 09:49 112

Firmele industriale germane care au fost afectate de criza economică indusă de coronavirus se aşteaptă ca producţia să crească uşor în următoarele luni, arătat un sondaj al institutului Ifo publicat luni.

"Sectorul industrial - motorul economiei Germaniei - revine treptat pe drumul cel bun", a declarat Klaus Wohlrabe, liderul departamentului de sondaje de la Ifo. Indicatorul a crescut la 15,4 puncte în august, de la 14,3 puncte în iulie.

Pentru prima dată în mai mult de un an, firmele de inginerie se aşteaptă la o creştere a producţiei, în timp ce producătorii de automobile văd încă producţia în creştere, deşi nu la fel de optimişti ca luna precedentă.

Oficiul Federal de Statistică va publica datele producţiei industriale pentru luna iulie la 06:00 GMT, economiştii chestionaţi de Reuters prognozând o creştere de 4,7%. Datele publicate vineri au arătat o creştere a comenzilor în iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO