Eveniment

O eroare de plată a Revolut a permis hoţilor să fure 20 de milioane de dolari

O eroare de plată a Revolut a permis hoţilor să fure...

Autor: Ştefan Stan

14.07.2023, 22:15 9103

 O deficienţă în sistemul de plăţi al Revolut din SUA a permis infractorilor să fure peste 20 de milioane de dolari pe parcursul mai multor luni anul trecut, înainte ca societatea să poată închide breşa, potrivit mai multor persoane care au cunoştinţă de acest episod, scrie FT. 

Incidentul, care nu a fost încă dezvăluit public, este posibil să adauge şi mai multă presiune asupra fintechului, care s-a confruntat cu o serie de plecări de la nivel de conducere şi cu un audit cu rezerve din partea BDO, în timp ce aşteaptă o licenţă bancară în Marea Britanie.

Problema a pornit de la diferenţele dintre sistemele de plată europene şi americane, ceea ce a însemnat că, atunci când anumite tranzacţii erau refuzate, Revolut ar fi rambursat în mod eronat conturile, dându-le propriii bani, potrivit a trei persoane care au cunoştinţă de situaţie.

Deşi Revolut a recuperat o parte din cei aproximativ 23 de milioane de dolari furaţi prin urmărirea unora dintre cei care au luat fonduri, pierderea netă a fost de aproximativ 20 de milioane de dolari - echivalentul a aproape două treimi din profitul său net anual în 2021, au adăugat persoanele respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO