Eveniment

O cursă cu mai mulţi câştigători? Vaccinul dezvoltat de Sanofi va ajunge la populaţie în iunie 2021, iar francezii anunţă că nu va avea nevoie de temperaturi extrem de scăzute la distribuţie ca Pfizer

O cursă cu mai mulţi câştigători? Vaccinul dezvoltat...

Autor: Alex Ciutacu

16.11.2020, 15:26 888

Gigantul farmaceutic francez Sanofi a anunţat că vaccinul anti-Covid-19 pe care îl dezvoltă compania va putea fi păstrat în frigider şi nu are nevoie de temperaturi extreme sub zero grade precum cel dezvoltat de americanii de la Pfizer, potrivit Radio France International.

„Vaccinul nostru va fi ca vaccinul antigripal, pe care îl poţi ţine la tine în frigider. Acesta va fi un avantaj pentru anumite ţări”, a declarat Olivier Bogillot, şeful Sanofi Franţa, în cadrul unui interviu difuzat de televiziunea franceză CNews, duminică.

Comentariile Sanofi vin la câteva zile după ce gigantul american Pfizer şi compania germană de biotehnologie BioNTech au anunţat că vaccinul lor are o eficienţă dovedită de 90% în prevenirea Covid-19.

Vaccinul dezoltat de Pfizer merge înainte cu faza a treia de testare, însă produsul americanilor trebuie stocat la temperaturi extreme, de minus 70 de grade Celsius, ceea ce pune în dificultate spitalele din multe colţuri ale lumii.

Rachel Silverman, cercetător în cadrul Center for Global Development, a avertizat deja că menţinerea temperaturii în lanţul de distribuţie de la fabrică la braţul pacientului în cazul Pfizer reprezintă o provocare logistică enormă chiar şi pentru ţări dezvoltate.

Vaccinul Sanofi ar putea fi disponibil pentru populaţie în iunie 2021.

Rezultatele din faza a doua de testare vor fi publicate în decembrie, iar dacă aceste rezultate sunt bune va începe a treia fază, în care vor fi implicaţi mii de oameni. În acelaşi timp, odată cu startul celei de-a treia faze, Sanofi vrea să înceapă şi producţia.

Şeful Sanofi Franţa consideră că această cursă dintre producători este una care trebuie să rezulte în mai mulţi câştigători, pentru ca pandemia să poată fi învinsă în cel mai scurt timp.

Luni, la o zi după declaraţiile Sanofi, americanii de la Moderna au anunţat că vaccinul lor are o eficienţă dovedită de 94,5%. Mai mult, compania de biotehnologie a anunţat că vaccinul dezvoltat de ei va fi stabil între temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius timp de 30 de zile şi ar putea rezista chiar şi 6 luni dacă este păstrat la temperaturi de minus 20 de grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO