Eveniment

O carieră explozivă: Copilul din celebra reclamă ”Zboară puiule, zboară!” a ajuns în echipa de Cupa Davis a României la tenis

O carieră explozivă: Copilul din celebra reclamă...

Autor: Pro Sport

06.09.2017, 17:26 2191

Federaţia Română de Tenis a anunţat componenţa echipei de Cupa Davis care va reprezenta România la Wels, în meciul din deplasare cu Austria (15-17 septembrie), contând pentru primul tur al play-offului de menţinere în Grupa I, zona Europa/Africa. Alături de cei patru titulari, Dragoş Dima, Nicolae Frunză, Bogdan Borza şi Horia Tecău, va face deplasarea şi un jucător-surpriză. La nici 16 ani, Filip Cristian Jianu va fi prezent în premieră alături de echipa de Cupa Davis. În luna iulie a acestui an, tenismanul de la Dinamo a fost cel mai tânăr jucător din clasamentul mondial ATP (locul 1523). Povestea lui este una interesantă, cuminte şi promiţătoare.

Vedetă la numai 4 ani, într-o reclamă TV

Filip a fost vedetă înainte de a merge la şcoală. La 4 ani şi jumătate a apărut într-o reclamă tv care a rămas celebră prin replica ”Zboară puiule, zboară!”.Povestea reclamei este extrem de interesantă. La casting a fost selectat un grup de copii mai mari de vârstă, dar regizorul, un olandez, l-a ochit imediat pe micuţul cu părul blond şi ochi albaştri, care se afla acolo întâmplător. Au urmat filmări de noapte şi o prestaţie mult peste nivelul vârstei. Atunci a câştigat primii bani din carieră.

Anii au trecut, iar puiuţul de atunci s-a transformat într-un vultur. Adolescentul a prins aripi puternice şi vrea să zboare sus. Îi plac provocările, se hrăneşte cu victorii şi vise frumoase, dar mai presus de orice a ajuns, la 15 ani şi 9 luni, cel mai tânăr jucător din clasamentul mondial al tenisului profesionist, conform ierarhiei ATP din luna iulie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO