Eveniment

O aeronavă KLM cu 298 de pasageri a aterizat de urgenţă de Aeroportul Henri Conadă

O aeronavă KLM cu 298 de pasageri a aterizat de...

Autor: Anca Olteanu

18.07.2017, 09:58 2755

O aeronavă Airbus, aparţinând companiei KLM, care efectua cursa Kuweit City – Amsterdam, a aterizat de urgenţă la ora 07.55 pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, din motive tehnice, la bord aflându-se 298 de pasageri, potrivit unui comunicat transmis marţi de CNAB.

„Astăzi, 18 iulie 2017, o aeronavă Airbus A330, aparţinând companiei KLM, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City – Amsterdam, a solicitat, la ora 07.39, aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, din motive tehnice – consum crescut de ulei la unul dintre motoare”, potrivit comunicatului transmis de Compania Naţioanală Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

CNAB precizează că pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgenţă, conform procedurilor standard.

„Aeronava a aterizat în siguranţă, la ora 07.55. La bord se aflau 298 de pasageri şi echipajul. Pasagerii urmează să fie debarcaţi pe Aeroportul Henri Coandă. Compania aeriană urmează să ia decizia cu privire la continuarea zborului”, potrivit CNAB.

Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă se desfăşoară în condiţii normale, asigură CNAB.

UPDATE:

"Cu privire la aterizarea de urgenta a aeronavei Airbus A330, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City – Amsterdam, precizam faptul ca toti pasagerii sunt in siguranta in zona de tranzit a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti si ca urmeaza a fi transferati spre destinatia lor finala in cursul acestei dupa-amieze. In acest sens, o aeronava Boeing 747 va fi trimisa special pentru a prelua toti pasagerii, aterizarea acesteia la Bucuresti fiind programata in jurul orei 15:00, urmand sa decoleze spre destinatia finala in jurul orei 16:00.

Aeronava Airbus A330 va ramane la sol pentru reparatii, urmand a se intoarce fara pasageri la hub-ul companiei de la Amsterdam", conform celui mai recent comunicat al companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO