LIVE: Acum la ZF Tech Day: Soluţii de smart metering. O discuţie cu Călin Neamţu, director general al Companiei de Apă Someş S.A.
Eveniment

Numărul românilor care au emigrat a scăzut cu 37.000 de persoane în 2020. Diferenţa dintre emigranţi şi imigranţi a fost cea mai mică din ultimii cinci ani. Profesorul Dumitru Sandu: „Au fost mai puţine locuri de muncă în străinătate, iar nesiguranţa zilei de mâine a contribuit la această scădere.“

Vladimir Alexandrescu, INS: „ Era firesc ca migraţia să fie mai mică în anul 2020 pentru că toată economia europeană a avut o perioadă dificilă şi marea majoritate a românilor care pleacă în străinătate o fac din motive legate de muncă.“

Un număr de circa 193.000 de români au emigrat în 2020 din România, cu circa 36.000 de persoane mai puţin decât în anul anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Scăderea de 16% a numărului de emigrări din cauza pandemiei într-un an reprezintă o scădere importantă, care accentuează dificultăţile pe plan economic întâmpinate în statele europene, dar şi a românilor care aveau joburi în aceste state.

„Avem de-a face, între 2020 şi 2019, cu o scădere a numărului de emigranţi cu circa 40.000 de persoane, vorbim despre populaţia care şi-a menţinut domiciliul în România, dar care şi-a schimbat reşedinţa obişnuită. În clipa de faţă, grosul migraţiei externe este dat de această migraţie temporară de lungă durată. Faptul că numărul de emigranţi a scă­zut este o in­for­maţie aşteptată, ex­plicabilă în con­tex­tul pandemiei, însă nu suntem conştienţi încă de efectele pandemiei sub aspect demo­gra­fic“, a explicat profesorul Du­mi­tru Sandu de la Facultatea de So­ciologie şi Asis­tenţă Socială din cadrul Uni­ver­si­tăţii din Bucureşti.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.