Eveniment

Numărul mic de teste pentru a detecta îmbolnăvirile cu COVID-19 menţine scăderea cazurilor zilnice raportate

Numărul mic de teste pentru a detecta îmbolnăvirile cu...

Autor: Georgiana Mihalache

15.12.2020, 00:04 382

Nivelul mic de testare, ieri fiind prelucrate doar 8.000 de probe la nivel naţional, de cinci ori mai puţin decât capacitatea maximă, duce la o scădere la suprafaţă a numărului de cazuri noi anunţate de autorităţi zilnic. Astfel, ieri au fost raportate 3.252 de cazuri noi de COVID, în scădere faţă de ziua anterioară.

Totuşi, în weekend laboratoarele private nu prelucrează teste, iar cele de stat se ocupă de testele solicitate de direcţiile de sănătate publică. În acest mod, au început să reapară pe hartă şi zonele „verzi”, judeţele unde rata de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori nu a depăşit 1,5 ca medie a ultimelor două săptămâni.

Pe lista zonelor cu incidenţă scăzută sunt Gorj, Harghita, Neamţ, Olt, Sălaj, Suceava şi Vrancea. Numărul de decese a trecut şi ieri pragul de 100 de persoane, fiind un indicator la care România ocupă locuri fruntaşe în Europa. În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 1.289 de pacienţi. Până acum, 460.000 de persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO