Eveniment

Nuland: O presă liberă este esenţială pentru calitatea democraţiei. Sprijinim media din România

Nuland: O presă liberă este esenţială pentru...

Autor: Catalina Mihai

11.01.2014, 13:40 116

Victoria Nuland, adjunctul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, a declarat, sâmbătă, că o presă liberă este esenţială pentru calitatea şi integritatea democraţiei, iar Washingtonul a sprijinit şi va continua să sprijine libertatea presei din România.

"Oriunde în lume SUA consideră că o presă liberă este esenţială pentru calitatea şi integritatea democraţiei, o presă liberă (permite) cetăţenilor dintr-o ţară să înţeleagă într-un mod transparent ce fac aleşii", a declarat Nuland, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii români.

Diplomatul american a subliniat că relaţia dintre autorităţi şi media trebuie să fie "deschisă, liberă şi transparentă".

"SUA au de mult timp un angajament aici privind sprijinirea mediei libere şi vom continua să facem asta", a mai spus Victoria Nuland, aflată într-o vizită de două zile în România, în cadrul unui turneu european.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO