Eveniment

Nuclearelectrica, Transelectrica, Electrica şi Romgaz, la tablă pentru T2/2020. Cum arată rezultatele

Finanţe personale

Nuclearelectrica, Transelectrica, Electrica şi Romgaz,...

Autor: Liviu Popescu

17.08.2020, 00:08 2417

Nuclearelectrica, Transelectrica, Electrica şi Romgaz, cele mai mari patru companii din energie de la bursa românească şi ale căror acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, şi-au raportat vineri, 14 au­gust 2020, rezultatele pe T2/2020.

Nuclearelectrica şi Transelectrica au raportat o profitabilitate îmbunătăţită în T2/2020 faţă de acelaşi trimestru din anul precedent, în cazul TEL fiind vorba chiar de o trecere pe profit de la pierdere, în timp ce Electrica şi Romgaz au înregistrat scăderi.

Chiar şi cu aceste scăderi în T2/2020, analiştii spun că rezultatele sunt peste aşteptări date fiind condiţiile dificile din economie.

„Trimestrul II a fost afectat de criza COVID, totuşi companiile au reuşit să treacă prin această perioadă destul de bine, cu profituri în scădere dar mai mici decât am estimat înainte de anunţarea rezultatelor“, spune Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring.

SNN şi-a majorat profitul net cu 80% în T2/2020, TEL a trecut pe profit, în timp ce Electrica şi-a diminuat profitabilitatea cu 27% iar Romgaz cu 47%. Pe de altă parte, rezultatele semestriale arată o scădere a profitabilităţii doar în cazul Romgaz.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO