Eveniment

Noul program Prima casă. Dezvoltatori: Piaţa va stagna şi va fi inundată de apartamente mici

Noul program Prima casă. Dezvoltatori: Piaţa va stagna...

Autor: Ramona Cornea

28.08.2019, 07:50 5656
Dezvoltatorii imobiliari cred că pro­gramul O familie, o casă, care înlocuieşte vechiul pro­gram Prima casă ar fi trebuit realizat de guvern după ce s-ar fi consultat cu mediul de business.

Ministerul Finanţelor a propus printr-un proiect de lege mo­dificarea Programului Prima casă şi redenumirea aces­tu­ia în „O familie, o casă“, limitând venitul pentru beneficiari la maximum 4.500 lei la familiile fără copil şi 7.000 lei la cele cu copii.

Reprezentanţii dezvoltatorilor imobiliari cred că modi­fi­că­rile vor duce la o stagnare pe piaţă şi că se vor construi lo­cu­inţe de dimensiuni reduse.

„Pentru proiectele noi, vom ob­ser­va o continuare a tipurilor de apartamente deja oferite, adică pia­ţa nu va evolua în direcţia unui grad de confort mai ridicat cu apartamente mai generoase sau mai bine comparti­mentate, ci vom asista la o piaţă în stagnare, în care preponderenţa o vor avea proiectele cu apartamente de dimensiuni reduse“, crede Ivan Bogdan Cosmin, secretar general al ADIRU.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO