Eveniment

Noul premier anunţă şedinţă informală la Palatul Victoria, după depunerea jurământului la Cotroceni

Noul premier anunţă şedinţă informală la Palatul...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

04.11.2019, 17:51 102

Ludovic Orban a declarat că noua echipă guvernamentală va avea o şedinţă informală la Palatul Victoria după depunerea jurământului la Palatul Cotroceni. Guvernul Orban va depune jurământul, luni, de la ora 19.00, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

„Imediat după depunerea jurământului, vom avea o şedinţă informală la Palatul Victoria, pentru a stabili toate detaliile acţiunii ulterioare. Vom avea un plan de instalare pe fiecare minister. De asemenea, vom stabili toate deciziile importante care trebuiesc luate să fie pregătite pentru şedinţa de Guvern şi pentru alte structuri organizatorice la nivel guvernamental, care vor fi convocate pentru viitorul apropiat”, a afirmat Ludovic Orban, luni seara, după ce Parlamentul a acordat votul de încredere noului Executiv.

Preşedintele PNL a adăugat „suntem pregătiţi să începem în forţă activitatea”.

Ludovic Orban a mai precizat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Am vorbit cu preşedintele României. Aşteptăm derularea procedurilor şi imediat după începerea procedurilor după vom fi invitaţi la Cotroceni pentru depunerea jurământului. Domnul preşedinte Iohannis va spune ce va avea de spus la ceremonia de depunere a jurământului”, a conchis Orban.

Parlamentul a acordat, luni în plen reunit, votul de învestitură Guvernului Orban. Au fost 240 de voturi „pentru”, pentru învestire fiind necesare 233 de voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO