Eveniment

Noul model Audi A7, arma secretă a companiei pentru atragerea de noi clienţi

Noul model Audi A7, arma secretă a companiei pentru...

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.02.2018, 12:26 6733

A doua generaţie a modelului Audi A7 a fost în lumina reflectoarelor la Expoziţia Internaţională de Automobile din America de Nord, care a avut loc luni la Detroit, iar directorul de producţie, Anthony Foulk a clasat generaţia A7 ca fiind „arma secretă cu care Audi atrage noi clienţi”, relatează Bloomberg.

Noul model este o continuare a primei generaţii de Audi A7, care a debutat în 2009 şi a sedanului A8 de anul trecut, printr-un acoperiş înclinat, o grilă unghiulară şi laturi late.

„Crucial, A7 a devenit arma noastră secretă pentru atragerea de noi clienţi”, a spus directorul de producţie din cadrul companiei Audi, Anthony Foulk, adăugând că utilizatorii acestui model sunt atraşi de versatilitatea şi spaţiul pe care îl oferă interiorul vehiculului.

„Oamenii vin la Audi pentru modelul A7, în detrimentul lui Porsche Panamera şi a modelului S de la Tesla”, a spus el.

Anthony Foulk a declarat că Audi a vândut 8.500 de autovehicule de model A7 şi 6.500 model A8 la nivel global, ceea ce reprezintă aproximativ 75% din vânzările liniei A7/A8. 

În timp ce o mare parte din interiorul noului model A7 rămâne la fel ca cel al versiunii anterioare, diferenţele se pot observa la caroseria automobilului, unde găsim stopuri LED permanente, o grilă trapezoidală mai largă şi faruri mai subţiri cu LED.

Modelul A7 a câştigat piaţa având cel mai mare număr de vehicule coupe din segmentul de lux, întrecându-şi adversarul direct BMW 6 Gran Tourismo.

„Primul motiv  pentru care cineva alege modelul A7 este pentru că le place designul maşinii, iar în al doilea rând le place versatilitatea”, a spus Anthony Foulk.

A7 2018 este echipat cu un motor V6 de 3,0 L cu turbocompresor care beneficiază de 340 de cai putere şi un cuplu de 369 lb-ft, plus o transmisie automată cu şapte trepte cu duclu ambreiaj.

Audi nu a anunţat încă ce alte motoare vor fi disponibile pentru acest model, însă Foulk a spus că în viitorul apropiat vor fi disponibile versiuni mai eficiente, mai sportive şi „mai performante”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO