Eveniment

Noua ordonanţă militară: Zborurile spre şi dinspre ţările din „Zona roşie”, suspendate pentru 15 zile

Noua ordonanţă militară: Zborurile spre şi dinspre...

Autor: Otilia Serescu

04.04.2020, 14:44 346

Zborurile spre şi dinspre ţările din „Zona roşie”, respectiv Austria, Belgia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran, vor fi suspendate pentru 15 zile, măsura fiind stabilită prin Ordonanţa Militară (OM) numărul 7, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Măsura se aplică începând cu de duminică, de la ora 23:00, ora României, a spus Marcel Vela.

Conform sursei citate, restricţia nu va fi aplicată zborurilor efectuate cu aeornvae de stat, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, mărfuri, precum şi aterizărilor tehnice.

Marcel Vela a adăugat că a fost introdus un articol care va permite efectuarea zborurilor de către toţi operatorii pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România pentru alte state, cu avizul autorităţilor din ţara de destinaţie.

„Aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar şi al muncii în zona asistenţei sociale”, a explicat Marcel Vela.

În plus, prin OM 7 s-a decis prelungirea suspendării transportului rutier internaţional de persoane efectuat către şi dinspre Italia, Spania, Austria, Elveţia, Irlanda şi Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO