Eveniment

Nou tratat pentru combaterea evaziunii fiscale în rândul marilor companii

Nou tratat pentru combaterea evaziunii fiscale în...

Autor: Catalina Apostoiu

09.06.2017, 00:00 314

Aproape 70 de ţări au semnat un tratat care vizează combaterea practicilor de evitare a plăţii taxelor în rândul companiilor mari, relatează Deutsche Welle. Acordul are drept obiectiv combaterea transferului profiturilor către jurisdicţii cu taxe zero sau foarte scăzute.

Acordul, semnat la iniţiativa OCDE, a fost caracterizat de către şeful organizaţiei Angel Gurria „un punct de turnură în istoria tratatelor fiscale“. Printre ţările semnatare se numără cele 28 de ţări membre ale UE, dar şi India, China şi Australia.

SUA nu au semnat acordul. Potrivit estimărilor internaţionale, guvernele din întreaga lume pierd până la 240 miliarde de dolari anual în urma practicilor de evaziune fiscală.

Eforturile de combatere a acestor practici s-au intensificat în ultima vreme în urma protestelor publice privitoare la practicile dubioase la care recurg companii ca Amazon, Apple şi Google.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO