Eveniment

Noi schimbări vor avea după 1 iunie. Proiectul privind măsurile după acea dată se află pe masa guvernului

Noi schimbări vor avea după 1 iunie. Proiectul privind...

Autor: Alina Eftimie

27.05.2020, 11:04 667

Proiectul de OUG pentru instituirea unor măsuri active după data de 1 iunie va fi parcurs în primă lectură. Actul normativ care trebuie să intre în vigoare de la 1 iunie va fi adoptat în cel mult două zile.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active după data de 1 iunie va fi parcurs miercuri în primă lectură urmând a fi adoptat într-o nouă şedinţă de guvern joi, cel târziu vineri.

„Avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active în perioada de după 1 iunie. Rugămintea noastră este ca acest proiect să intre în primă lectură, deoarece ieri (marţi - n.r.) am primit foarte multe propuneri de la partenerii sociali. El este în avizare. El îşi va produce efectele”, a spus un secretar de stat din Ministerul Muncii, în timpul şedinţei de guvern.

Premierul a atras atenţia că acest act normativ trebuie să intre în vigoare înainte de 1 iunie.

„Atenţie, el trebuie să intre în vigoare până în data de 1 iunie, pentru că practic reglementează chestiunea măsurilor active, menţinerii şomajului tehnic, noilor măsuri active după data de 1 iunie şi trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie. Deci îl introducem în primă lectură şi mai facem o şedinţă mâine sau poimâine”, a spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO