Eveniment

Noi reguli: Premierul Ludovic Orban anunţă nu este nevoie ca patronii teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele şi numărul de telefon

Noi reguli: Premierul Ludovic Orban anunţă nu este...

Autor: Otilia Serescu

01.06.2020, 21:50 12232

Premierul Ludovic Orban a spus, luni seara, că nu este nevoie ca patronii teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele şi numărul de telefon, şeful Executivului precizând că aceste date sunt utile într-o eventuală anchetă epidemiologică.

„Raţiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulţi oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poţi să consulţi bazele de date ca să ştii care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat, luni seara, premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Şeful Executivului a precizat că „nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de indentificare.

„Îi vom ajuta să înţeleagă (pe patronii de restaurante - n.red.). (...) Toate acest lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate - n.red.) (...) E nevoie să poţi să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să ştii nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricţiilor. Conform legii, reprezentanţii teraselor trebuie să ceară clienţilor date de identificare, iar unii angajaţi au cerut chiar şi CNP-ul celor ce au făcut rezervări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO