Eveniment

Noi reguli de funcţionare pentru şcoli: nu se va mai ţine cont de rata de incidenţă de 6 la mie din localitate, iar fiecare inspectorat şcolar va publica zilnic lista claselor care trec în online

Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, declara anterior că aproape 3 milioane de elevi au început anul şcolar 2021-2022, deci cei peste 167.000 de elevi care au trecut în online reprezintă aproape 6% din totalul elevilor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, declara anterior că aproape 3 milioane de elevi au început anul şcolar 2021-2022, deci cei peste 167.000 de elevi care au trecut în online reprezintă aproape 6% din totalul elevilor.

Autor: Ramona Cornea

04.10.2021, 00:05 378

♦ Săptămâna trecută, numărul elevilor care au trecut la cursuri în mediul online a depăşit 167.000 ♦ Inspectoratele şcolare vor intensifica controalele pentru a vedea dacă se respectă regulile sanitare în şcoli ♦ Elevii care nu vor fi testaţi vor rămâne la cursurile în mediul online.

Şcolile încep această săptămână de cursuri cu noi reguli de funcţionare, după ce Ministerul Educaţiei a anunţat că unităţile şcolare vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care se trecea în online fiind eliminat.

Astfel, şcolile nu se vor mai închide în funcţie de rata de incidenţă din localitate, ci de numărul de cazuri din fiecare unitate de învăţământ.

Conform unui document transmis vineri de Ministerul Educaţiei, fiecare inspectorat şcolar va crea o secţiune dedicată pe site-ul său în care va publica zilnic lista şcolilor şi claselor care vor trece la învăţământul online din cauza infectărilor cu COVID-19. Mai mult, Ministerul Educaţiei vrea ca inspectoratele şcolare vor intensifica controalele pentru a vedea dacă se respectă regulile sanitare în şcoli.

„Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ vor sprijini acţiunile de testare, conform art. 2 alineatul 1 din HCNSU nr. 76/30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen noninvazive efectuate din probe de salivă pentru şcolari şi preşcolari, personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în scopul monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora“, mai adaugă Ministerul Educaţiei.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, crede că nu ar fi nevoie de solicitarea de acorduri din partea părinţilor pentru folosirea în şcoli a testelor COVID-19 pe baza probelor din salivă, considerând că nu este un act medical, unul care ar necesita un astfel de acord.

Premierul Florin Cîţu a declarat că elevii ai căror părinţi nu sunt de acord să fie testaţi în a opta zi de carantină instituită din cauza unui caz de COVID-19 în clasă vor continua să înveţe în online.

Circa 167.298 de elevi au trecut la cursuri în mediul online până pe  29 septembrie, după cum a anunţat Ministerul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, declara anterior că aproape 3 milioane de elevi au început anul şcolar 2021-2022, deci cei peste 167.000 de elevi care au trecut în online reprezintă aproape 6% din totalul elevilor. Numărul claselor de elevi şi preşcolari a căror activitate a trecut în online era de 6.874.

Conform centralizării raportărilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, 8.470 de elevi şi preşcolari au confirmaţi cu COVID-19 până pe 29 septembrie, cu 5.000 mai mulţi faţă de săptămâna precedentă. Numărul angajaţilor din învăţământ care s-au îmbolnăvit de COVID-19 ajunsese la 2.688 de persoane, conform datelor de la Ministerul Educaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO