Eveniment

Noi probleme pentru Google şi Facebook: Giganţii sunt investigaţi în mai multe state americane din cauza influenţei lor pe piaţă

Noi probleme pentru Google şi Facebook: Giganţii sunt...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

07.09.2019, 13:02 234

Două grupuri de procurori generali din mai multe state americane au anunţat investigaţii separate împotriva marilor companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google Alphabet şi Facebook, din cauza influenţei lor din ce în ce mai crescută pe paţă, potrivit Reuters.

Prima investigaţie, condusă de procuratura din New York şi care include alte şapte state americane şi Districtul Columbia, se concentrează pe Facebook. A doua, anunţat de procuratura din Texas şi care ar putea include până la 40 de alte state, nu a specificat despre care între companiile mari de tehnologie este vorba, dar este de aşteptat să se centreze pe Google.

Odată lăudate ca fiind motoare ale creşterii economice, companiile din social media, căutare pe internet, comerţul electronic şi alte tehnologii digitale au fost din ce în ce mai mult în defensivă în urma unor lacune, precum încălcarea confidenţialităţii şi influenţa lor foarte mare pe piaţă.

Politicieni, inclusiv preşedintele Donald Trump, consumatorii, alte firme şi autorităţile de reglementare au criticat această influenţă.

"Demarez o anchetă împotriva Facebook pentru a stabili dacă acţiunile lor au pus în pericol datele consumatorilor, au redus calitatea alegerilor consumatorilor sau au crescut preţul publicităţii", a scris pe twitter procurorul general din New York, Letitia James.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO