Eveniment

Noi modificări aduse la IMM Invest: creşte bugetul pentru subvenţionarea comisioanelor la bănci, iar firmele mici pot lua credite de până la 5 mil. lei cu gir de la stat

Interviu

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Autor: Adelina Mihai

17.08.2020, 00:08 3050

♦ Peste jumătăte (51%) din creditele acordate prin IMM Invest sunt pentru capital de lucru, adică pentru salarii, plata furnizorilor şi a materiilor prime ♦ Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor:  E clar că e o necesitate de injecţie de capital în economie.

Microîntreprinderile şi fir­mele mici vor putea accesa credite garantate de stat prin IMM Invest de până la 5 milioane de lei, iar beneficiarii acestui program nu mai sunt obligaţi să păstreze numărul de an­gajaţi pe care îi aveau înainte de criza coronavirusului, spune Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

O noutate adusă programului IMM Invest este legată de posibilitatea firmelor mici (cu un număr de angajaţi cuprins între 10 şi 49 de persoane) şi microîntreprinderilor (0-9 angajaţi) să obţină credite de capital de lucru cu o valoare semnificativ mai mare decât puteau până acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO