Eveniment

Noi informaţii de la Ministrul Sănătăţii despre primul român cu coronavirus: Este în stare bună, fără simptome

Noi informaţii de la Ministrul Sănătăţii despre...

Autor: Laura Buciu

26.02.2020, 23:41 349

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

Costache a declarat, într-o conferinţă de presă, că primul caz din România, confirmat cu noul coronavirus a fost descoperit în urma testării persoanelor care au intrat în legătură cu italianul internat în Rimini.

„În urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj care au întrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă şi vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus ministrul Sănătăţii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat a declarat că un echipaj a plecat spre Craiova pentru a prelua bărbatul şi să îl ducă la „Matei Balş”.

„Un echipaj SMURD a plecat deja la la Craiova pentru a prelua persoana respectivă şi a o transporta la Spitalul Matei Balş. Toate celelalte 7 persoane care mai erau în casă vor rămâne izolate în casă. Transportul se va face în condiţii de siguranţă”, a spus Arafat.

Victor Costache şi Raed Arafat nu au dorit să facă public vârsta pacientului.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un pacient din judeţul Gorj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO