Eveniment

Noi descoperiri despre coronavirus: Doar o cincime din cei testaţi pozitiv cu coronavirus dezvoltă simptome

Noi descoperiri despre coronavirus: Doar o cincime din...

Autor: Andreea Tobias

18.04.2020, 08:32 1059

China a dat publicităţii, pentru prima oară, o defalcare a persoanelor depistate pozitiv pentru coronavirus, fără să aibă simptome, dezvăluind că cei care rămân fără simptome pe parcursul infecţiei sunt majoritari, scrie Bloomberg.

Din 6.764 de persoane testate pozitiv fără a prezenta simptome, doar o cincime - 1.297 - au prezentat ulterior semne ale îmbolnăvirii şi au fost reclasificate drept cazuri confirmate, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Naţionale a Sănătăţii din China, Mi Feng.

Aproximativ 1.023 sunt încă monitorizaţi medical pentru a vedea dacă apar simptome. Restul - 4.444 - nu mai sunt sub observaţie.

Fenomenul transmiterii asimptomatice este o caracteristică a virusului care a permis pandemiei să se răspândească mai larg şi mai rapid decât focarele anterioare.

În timp ce cercetătorii au crezut că majoritatea pacienţilor în cele din urmă sfârşesc prin a dezvolta simptome, datele Chinei arată că un grup considerabil rămâne simptome pe tot parcursul infecţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO