Eveniment

Noi categorii de personal medical vor primi salarii mărite cu 25%

Noi categorii de personal medical vor primi salarii...

Autor: Alexandru Moise

04.09.2015, 00:04 398

Personalul medical din cabinetele medicale şi de medicină dentară ale MApN, MAI, SRI, din cabinetele medicale şcolare, din centrele de asistenţă medicală comunitară şi din centrele medico-sociale publice vor primi salarii mărite cu 25%, de la 1 octombrie, a decis guvernul.

Măsura este prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă aprobată ieri de guvern.

Conform aceleiaşi ordonanţe, nu intră sub incidenţa prevederilor respective personalul din direcţiile de sănătate publică şi structurile similare ale ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, cu excepţia personalului din cabinetele medicale şi dentară, de unitate.

Ordonanţa de urgenţă a guvernului mai prevede creşterea, la 3.875 de lei, începând cu 1 octombrie 2015, a cuantumului salariului lunar brut/soldei brute lunare în funcţie de care se stabileşte bursa de rezidenţiat.

Plata lunară a bursei de rezidenţiat pentru rezidenţii din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO