Eveniment

Nimeni nu mai vrea „la ţară“. Eurostat: Patru din zece fermieri români au 65 de ani sau mai mult. Doar 7,5% dintre fermieri sunt mai tineri de 40 de ani

Cei mai puţini tineri fermieri din UE sunt în Cipru (3,3% din numărul total de administratori de ferme), Portugalia (4,2%) şi Regatul Unit (5,3%)

Cei mai puţini tineri fermieri din UE sunt în Cipru (3,3% din numărul total de administratori de ferme), Portugalia (4,2%) şi Regatul Unit (5,3%)

Autor: Roana Rotaru

20.07.2018, 00:06 1249

Din cei 3,4 milioane de fermieri din România, doar 7,5%, respectiv 255.000 de persoane, au sub 40 de ani, potrivit datelor Eurostat, agricultura fiind un sector agreat de puţini tineri, nu doar în România, ci la nivelul întregii UE.

Cei mai mulţi fermieri români, peste 1,5 milioane de persoane sau 44%, au 65 de ani sau mai mult, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2016.

„Tinerii fug rupând pământul de agricultură spre alte meserii mai bănoase. Până acum a fost un domeniu prost remunerat, însă lucrurile s-au schimbat de când România a intrat în UE şi au apărut subvenţiile. În plus, pentru a demara o afacere în agricultură este nevoie de capital, bani pe care tinerii nu îi au“, a spus Toma Dinu, decanul Facultăţii de Management Agricol, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO