Eveniment

Nicuşor Dan: USB va deveni Uniunea Salvaţi România şi va lupta la alegerile parlamentare

Nicuşor Dan: USB va deveni Uniunea Salvaţi România şi...

Autor: Ana Maria Lazăr

07.06.2016, 00:04 51

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat duminică seara că lupta cu corupţia din partide determină partidul său să se transforme din Uniunea Salvaţi Bucureştiul în Uniunea Salvaţi România.

Nicuşor Dan le-a mulţumit tuturor persoanelor care l-au sprijinit în campania electorală, iar faptul că "bucureştenii au aflat de USB, li se datorează".

"USB este format din oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni care sunt competenţi şi care fac sacrificii în cariera lor. Nu o facem pentru bani ci pentru binele comun, pentru că actuala clasă politică ne-a dezamăgit de atîtea ori", a declarat candidatul la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

El a precizat că întrucât lipsea o forţă politică care să reprezinte cetăţenii în lupta cu corupţia, "USB va deveni Uniunea Salvaţi România şi va lupta la alegerile parlamentare din toamnă".

"Pentru că această clasă politică ne-a dezamăgit de aşa multe ori încât realmente nu se mai putea. Situaţia este generală la nivel naţional. Clasa politică a dezamăgit la nivel naţional. Lipseşte o forţă politică care să reprezinte cetăţenii care s-au săturat de un întreg mod de a face politică. Tocmai de aceea Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din toamna acestui an", a anunţat Nicuşor Dan.

El a adăugat că partidul are "uşile deschise" pentru grupuri de cetăţeni care au încercat să lupte cu sistemul şi pentru partide politice noi, un exemplu fiind Partidul pentru Iaşi.

"Vom discuta cu toate formaţiunile politice noi adevărate, adică nu cele formate din vechi oameni politici rebotezate partide noi", a subliniat Dan.

Preşedintele USB a mai spus că este prematur să anunţe la ce Cameră a Parlamentului va candida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO