Eveniment

Nicuşor Dan despre situaţia de la Matei Balş: Pentru că a fost o speculaţie de presă cu privire la căldura de la spital, am discutat cu Termoenergetica. În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură

Nicuşor Dan despre situaţia de la Matei Balş: Pentru...

Autor: Gabriel Pecheanu

29.01.2021, 11:23 87

În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la Matei Balş şi nici la blocurile din jur, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.„Pentru că a fost o speculaţie de presă cu privire la căldura de la Matei Balş, am discutat atât cu Termoenergetica, cât şi cu call-centerul care primeşte telefoane pe situaţia căldurii, în ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la Matei Balş şi nici la blocurile din jur”, spune la începutul şedinţei CGMB Nicuşor Dan.

El mai afirmă că, după tragedia de la Piatra Neamţ a existat un control mixt în spitalele noastre ISU şi DSP.

„Din punctul de vedere al situaţiei la incendiu nu au găsit probleme. Spitalele noastre sunt gata să ofere orice fel de sprijin pentru pacienţii care nu mai pot fi trataţi la Balş. Nu e o problemă cu spaţiile libere în spitale”, adaugă primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan propune realizarea unui audit al instalaţiilor, inclusiv electrice, la cele 19 spitale care ţin de municipalitate.

„E o tragedie care ne obligă să fim solidari şi, mai ales, să fim responsabili. Trebuie să îmbunătăţim siguranţa din spitale, atât cât cele care ţin de MS, dar şi cele care ţin de PMB. Trebuie să facem investiţii în spitale, Am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care să se refere atât la un audit al instalaţiilor electrice şi alte instalaţii tehnice din cele 19 spitale din administrarea PMB, cât şi bani pentru intervenţii pentru remediarea problemelor pe care le-am găsi acolo”, conchide Dan.

La începutul şedinţei CGMB, consilierii generali au ţinut un moment de reculegere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO