Eveniment

Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului: Carantinarea Capitalei nu este o ipoteză luată în calcul

Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului: Carantinarea...

Autor: Laura Buciu

11.12.2020, 14:24 1952

Primarul Capitalei a declarat, vineri, că nu intră în discuţie carantinarea Bucureştiului în momentul de faţă. Capitala are cea mai mare rată a incindenţei cumulate la 14 zile.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat, vineri, la Guvern, dacă se ia în calcul carantinarea Bucureştiului, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

„Nu este în momentul de faţă o ipoteză pe care să o luăm în calcul. Carantinarea nu este o ipoteză pe care să o luăm în calcul în acest moment (nici pentru Capitală, nici pentru zona Capitalei – n.r.)”, a spus Dan.

Raportarea GCS de vineri arată că din 6.460 de cazuri de COVID-19, diagnosticate în ultimele 24 de ore în ţară, 1.867 sunt în Capitală, adică aproape un caz din 3 este confirmat în Bucureşti.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este, vineri, în Capitală, de 7,04, cel mai mare din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO