Eveniment

Nicolae Ciucă anunţă investiţii în porturile Constanţa şi Galaţi. Valoarea acestora se ridică la 5 miliarde de lei

Nicolae Ciucă anunţă investiţii în porturile...

Autor: Petru Mazilu

09.11.2022, 11:37 102

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că în porturile Constanţa şi Galaţi vor fi făcute investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii. 

Două proiecte de hotărâre se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri.

„Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastrcturii”, a declarat Ciucă înainte de începerea şedinţei.

Prim-ministrul a oferit detalii despre cele două proiecte. Valoarea investiţiilor va fi de peste 5 miliarde de lei, iar în cadrul lucrărilor vor fi reabilitate porţiuni ale căii ferate în lungime de 250 de kilometri.

„Lucrările de dezvoltare ale infrastructurii în porturile de relevanţă, discutăm despre investiţii de peste 5 miliarde de lei... investiţii în mod special în serviciile publice şi pentru dezvoltarea componentei feroviare 250 de kilometri... La portul Galaţi discutăm despre investiţiile care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Portul gălăţean a devenit foarte important după declanşarea războiului din Ucraina deoarece asigură o cale de transport şi export pentru cerealele ucrainene. De asemenea dezvoltarea portului gălăţean este importantă în condiţiile în care acesta face parte din cordorul european de transport Rin-Dunăre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO