Eveniment

Nereguli la tot pasul pe litoral: ANSVSA a controlat pe litoral 272 de unităţi, a aplicat amenzi de 513.200 lei

Nereguli la tot pasul pe litoral: ANSVSA a controlat pe...

Autor: Dorin Oancea

29.07.2019, 12:41 108

În săptămâna 22 – 28 iulie medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 272 de unităţi, unde au aplicat amenzi în valoare de 513.200 de lei, informează ANSVSA. 

Controalele au vizat 179 de unităţi de alimentaţie publică, 7 pizzerii, o pensiune, 6 cantine, 6 cofetării/patiserii, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, 44 de magazine alimentare, 3 supermarket-uri, 7 tonete de îngheţată, 5 depozite alimentare, 2 unităţi de produse congelate şi 2 autoutilitare.

În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi referitoare la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimetare; efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 56 de unităţi au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 513.200 de lei.

În perioada mai sus menţionată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 211,5 kg de produse alimenrae şi 30 de buc ouă improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO