Eveniment

Nepunerea în funcţiune a Magistralei 5 ”decapitează” bugetul Metrorex: Veniturile Metrorex vor scădea cu 50% în urma rectificării bugetare

Nepunerea în funcţiune a Magistralei 5...

Autor: Laura Albu

15.12.2019, 09:00 1511

Veniturile companiei de transport Metrorex vor scădea cu 53,60% din cauza nepunerii în funcţiune a Magistralei 5, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, veniturile totale rectificate prezintă o reducere cu 53,60%, cheltuielile sunt reduse cu 55,28%, pierderea brută fiind redusă cu 66,26%, se arată pe site-ul Ministerului.

Rectificarea, prin reducerea veniturilor totale, este cauzată de nepunerea în funcţiune a obiectivului de investiţii Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei.

De asemenea, cheltuielile de natură salarială, câştigul mediu lunar per salariat prezintă diminuări ca urmare a reducerii numărului de personal, din cauza decalării termenului de punere în funcţiune a Magistralei 5 la perioada iunie 2020.

Premierul Ludovic Orban a declarat în 22 noiembrie, după vizita de pe Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei, că aceasta va putea fi folosită în iunie 2020. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a explicat că termenul lucrărilor este asumat de directorul companiei Metrorex prin semnătură. Bode a mai anunţat că fostul director Metrorex, Marin Aldea, i-a comunicat că l-a informat pe fostul ministru Răzvan Cuc despre imposibilitatea de a finaliza M5 în 2019, deşi acesta a susţinut în mod repetat că magistrala putea fi dată în folosinţă până la finalul anului în curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO