Eveniment

Neptun TV, înfiinţată de Radu Mazăre, s-a extins în Bucureşti şi va începe să emită

Neptun TV, înfiinţată de Radu Mazăre, s-a extins în...

Autor: Katy Marinescu

11.05.2016, 12:04 1327

Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat în şedinţa de marţi, 10 mai, decizia de autorizarea a studioului Neptun TV Bucureşti, licenţă cu difuzare locală (Bucureşti) prin cablu, deţinută de societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanţa, care deţine şi licenţa prin satelit cu acoperire naţionala Neptun TV din Constanţa.

Potrivit procesului verbal încheiat pe 13 aprilie, ca urmare a inspecţiei studioului din Bucureşti, studioul Neptun Tv Bucureşti va funcţiona într-un spaţiu de aproximativ 100 de metri pătraţi (bulevardul Dimitrie Cantemir).

Soti Cable Neptun SRL a obţinut licenţa pentru Bucureşti pe 30 octombrie 2014.

Pe 30 aprilie a.c. ar fi urmat să expire primul termen de prelungire a intrării în funcţiune şi, având în vedere că în februarie 2016 CNA a respins solicitarea prelungirii cu încă şase luni a termenului de intrare în funcţiune (al doilea termen la care avea dreptul, potrivit legislaţiei audiovizuale), Neptun Tv Bucureşti ar fi pierdut licenţa (http://www.mediafax.ro/cultura-media/digi-info-si-neptun-tv-bucuresti-risca-sa-si-piarda-licentele-daca-nu-incep-emisia-urgent-15084699).

La şedinţa CNA din ziua obţinerii acestei licenţe (30 octombrie 2014) a fost prezent şi Valeriu Mereuţă, administratorul şi directorul general al Soti Cable Neptun, care a declarat că studioul de la Bucureşti "a fost gândit şi creat exclusiv pentru bucureşteni". "Studiourile mari au, în general, un program generalist", a mai spus Valeriu Mereuţă, adăugând că Neptun TV Bucureşti va difuza "cinci buletine informative pe zi, care nu sunt limitate numai la informaţii generale, ci la absolut orice se întâmplă în Bucureşti".

El a precizat că, deşi Neptun TV Bucureşti are la primirea licenţei un format generalist, televiziunea va difuza foarte multe programe informative, plănuind ca, în aproximativ un an (de funcţionare, n.r.), să se transforme în televiziune de ştiri.

Potrivit dosarului depus la CNA în 2014, Neptun TV Bucureşti va avea un format de principiu generalist şi va difuza un program de 24 de ore, din care 15 ore program propriu şi 8 ore retransmisie de programe de la Neptun TV Constanţa.

De asemenea, la Neptun TV Bucureşti va lucra într-o primă etapă o echipă de 30 de oameni. "Această grilă de programe a fost făcută pentru perioada imediat următoare, în maxim un an de zile va veni momentul în care Neptun TV Bucureşti nu va mai avea amestecul Neptun TV Constanţa. Dar, pentru început, cu 30 de oameni, asta putem să facem", a spus atunci Valeriu Mereuţă, precizând că televiziunea Neptun TV Bucureşti va fi dedicată în exclusivitate bucureştenilor.

Totodată, Mereuţă a declarat pe 30 octombrie 2014, pentru MEDIAFAX, că licenţa Neptun TV Bucureşti ar urma să fie pusă în funcţiune în aproximativ o lună.

Potrivit informaţiilor prezentate atunci în şedinţa CNA, pentru obţinerea licenţei, investiţiile în achiziţionarea şi dotarea cu echipamente de producţie a studioului de la Bucureşti al Neptun TV Constanţa se ridică la aproximativ 110.000 de euro, în timp ce costurile operaţionale pentru funcţionarea echipei de 30 de angajaţi a televiziunii ajung la circa 50.000 de euro.

Potrivit site-ului CNA, asociaţii societăţii Soti Cable Neptun SRL sunt: Strutinsky Sorin Gabriel (50%), Conpress Holding SRL (25%), Cârciog Mihail Gheorghe (12,5%), Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) - 10% şi Mereuţă Valeriu - 2,5%. Asociaţii Conpress Holding SRL sunt Ciocoiu Sanda - 48%, Cârciog Mihail Gheorghe - 28%, Strutinsky Sorin Gabriel - 24%. În aceste condiţii, asociatul principal al Neptun TV este Strutinsky Sorin Gabriel.

Neptun TV s-a lansat pe 29 iunie 1995, fiind înfiinţată de Radu Mazăre, fostul primar al oraşului Constanţa. Potrivit site-ului CNA, licenţa de satelit pentru Neptun TV din Constanţa a fost obţinută pe 1 martie 2007, iar studioul a fost autorizat pe 2 octombrie 2007.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO