Eveniment

Nelu Tătaru rămâne optimist: Starea de urgenţă în acest moment nu se impune

Nelu Tătaru rămâne optimist: Starea de urgenţă în...

Autor: Andreea Tobias

02.10.2020, 13:35 119

Nu se impune în acest moment revenirea la starea de urgenţă, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, sunt sute de elevi şi profesori infectaţi cu noul Covid -19, iar înfectările pot fi puse pe seama începutului şcolii, dar nu în totalitate. 

În ultimele şapte zile s-au înregistrat - „oarecum în legătură cu activitatea şcolară” - 158 de copii infectaţi şi 73 de cadre didactice şi nedidactice infectate, a spus Tătaru.

Potrivit acestuia, de la începutul pandemiei au fost în jur de 3.200 de copii cu vârste între 0 şi 9 ani şi 5200 de copii între 10 şi 19 ani infectaţi.

Întrebat dacă este valabilă revenirea la starea de urgenţă dacă timp de peste cinci zile de înregistrează mai mult de 2.000 de cazuri, Tătaru a răspuns că starea de urgenţă în acest moment nu se impune: „Se impune respectarea regulilor”.

Ministrul Sănătăţii a reiterat ideea că fiecare parte implicată are îndatoririle sale: „Ziua se compune din transport către şcoală, ziua şcolii, transportul de la şcoală acasă, lucrul în familie, jocul în parcuri. Toate sunt reglementate, noi doar trebuie să respectăm măsurile”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO